Recept zoekresultatenEen egel vol hazelnootjes
Delhaize logo
  • Een egel vol hazelnootjes

Een egel vol hazelnootjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kids,Sinterklaas,Carnaval
Dessert
Een egel vol hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • Smarties voor de ogen en de mond
  • 1 pakje Mikadostokjes
  • 100 g hazelnootpoeder
  • 100 g griessuiker
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • snuifje zout
  • chocopasta met hazelnoten
  • 100 g zachte boter + voor de vorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cacao | Poeder
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
    S1978030600037790000
  • Bloem | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000
  • Koekjes | Black Night | Pure chocolade
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    75 gr
    23,87 €/kg
    €1,79
    S1983071100057280000
  • Hazelnootpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112200322360000
  • Begin met koken

    1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    2. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    3. Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een ingrediënt hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de griessuiker. Voeg 2 eieren toe, dan de bloem en dan het cacaopoeder. Doe er vervolgens het hazelnootpoeder bij, het snuifje zout en de 2 resterende eieren. Klop tot een luchtig beslag.
    4. Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 25 à 30 min. in de oven bakken.
    5. Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Besmeer helemaal met chocopasta terwijl het nog een beetje warm is en laat volledig afkoelen.
    6. Snij de Mikadostokjes met een broodmes in 2 en steek ze in het gebak, maar laat vooraan een stukje vrij voor het hoofd. Vorm met de Smarties de ogen en de mond. Zet met een wattenstaafje een stipje choco op de ogen voor de pupillen.
    7. Smakelijk, maar pas op voor de stekels van de egel.

    Kooktip

    Om te weten of je gebak gaar is, prik je er met een tandenstoker of scherp mes in en haal je ze er terug uit. Als ze droog zijn, dan is het gebak klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet je gebak nog even terug in de oven.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Kids,Sinterklaas,Carnaval
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Een egel vol hazelnootjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cacao | Poeder
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
    S1978030600037790000
  • Bloem | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000
  • Koekjes | Black Night | Pure chocolade
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    75 gr
    23,87 €/kg
    €1,79
    S1983071100057280000
  • Hazelnootpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112200322360000