Recept zoekresultatenEchte Brusselse wafels
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:10
  • Echte Brusselse wafels

Echte Brusselse wafels

door Kevin Lejeune

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Dessert
Echte Brusselse wafels

Ingrediënten voor 15 Porties

15 Porties
  • 4 eieren
  • 600 g bloem
  • 25 g verse gist
  • 1 l melk
  • 200 g zachte boter
  • Vers fruit naar keuze (aardbeien, rode vruchten …)
  • Bloemsuiker

Begin met koken

  1. Doe eerst de melk, dan de eieren en de verkruimelde gist in een smalle slakom. Laat de boter net smelten (maximum 30 à 40°C) en voeg ze samen met de bloem toe. Mix alles tot een glad deeg en dek de kom af met een keukendoek. Laat 1 u à 1u.30 u op kamertemperatuur rusten.
  2. Warm je wafelijzer op (stand 7 van een graadverdeling tot 8) en klop het deeg lichtjes op. Bak je wafels zoals gewoonlijk, zonder het wafelijzer te beboteren (reken 2 à 3 min per bakbeurt).
  3. Werk de wafels af met vers fruit, bestuif ze met bloemsuiker en dien ze warm op.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert
  • 00:00
    -06:10
  • Echte Brusselse wafels