• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Herfst

Dit recept versturen

Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 200 g geelvintonijnfilet
  • 200 g zwaardvisfilets
  • 1 onbehandelde limoen
  • 1 passievrucht
  • 100 g mesclun
  • fijne suiker
  • Fleur de sel
  • 1 eetlepel driekleurige pepermix (korrels)
  • olijfolie
Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen
Bereiding

  1. Doe 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve limoen, een snuifje fleur de sel en wat peper in een kom en meng.
  2. Giet over de vis en laat twee uur rusten in de koelkast.
  3. Verwijder de schil van de twee citroenen.
  4. Blancheer de schillen twee minuten in kokend water.
  5. Laat uitlekken.
  6. Doe vervolgens in een steelpan met twee eetlepels fijne suiker en twee eetlepels water.
  7. Meng regelmatig en laat karameliseren.
  8. Zet opzij.
  9. Verwijder het vet van de visfilets en snij vervolgens in reepjes van ongeveer 5 mm dik, zoals sashimi.
  10. Bereid een vinaigrette met de pulp van de passievrucht, een snuifje fleur de sel en een eetlepel olijfolie.
  11. Schik op elk bord enkele blaadjes mesclun en leg er enkele visreepjes rond.
  12. Versier met de gekonfijte citroen en twee streepjes saus: aan de ene kant de passievruchtenvinaigrette en aan de andere kant een lepel marinade.
  13. Dien koud op met getoaste ciabatta.

Kooktip

Vervang de citroen door pompelmoes of sinaasappel om wat variatie te brengen in dit recept.

Een gezond extraatje:
Deze licht verteerbare bereiding is rijk aan eiwitten, omega-3 en vitamine C, en bevordert de opname van ijzer.

Nutritionele informatie

Energie: 328 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst