Recept zoekresultatenDuo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen
Delhaize logo
  • Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g geelvintonijnfilet
  • 200 g zwaardvisfilets
  • 1 onbehandelde limoen
  • 1 passievrucht
  • 100 g mesclun
  • kristalsuiker
  • Fleur de sel
  • 1 eetlepel driekleurige pepermix (korrels)
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geelvintonijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 180 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€11,70
    F1999042300230200000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Slamengeling
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59
    Afhaling vanaf 01/10
    F2009082700362830000
  • Begin met koken

    1. Doe 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve limoen, een snuifje fleur de sel en wat peper in een kom en meng.
    2. Giet over de vis en laat twee uur rusten in de koelkast.
    3. Verwijder de schil van de twee citroenen.
    4. Blancheer de schillen twee minuten in kokend water.
    5. Laat uitlekken.
    6. Doe vervolgens in een steelpan met twee eetlepels fijne suiker en twee eetlepels water.
    7. Meng regelmatig en laat karameliseren.
    8. Zet opzij.
    9. Verwijder het vet van de visfilets en snij vervolgens in reepjes van ongeveer 5 mm dik, zoals sashimi.
    10. Bereid een vinaigrette met de pulp van de passievrucht, een snuifje fleur de sel en een eetlepel olijfolie.
    11. Schik op elk bord enkele blaadjes mesclun en leg er enkele visreepjes rond.
    12. Versier met de gekonfijte citroen en twee streepjes saus: aan de ene kant de passievruchtenvinaigrette en aan de andere kant een lepel marinade.
    13. Dien koud op met getoaste ciabatta.

    Kooktip

    Vervang de citroen door pompelmoes of sinaasappel om wat variatie te brengen in dit recept.

    Een gezond extraatje:
    Deze licht verteerbare bereiding is rijk aan eiwitten, omega-3 en vitamine C, en bevordert de opname van ijzer.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geelvintonijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 180 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€11,70
    F1999042300230200000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Slamengeling
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59
    Afhaling vanaf 01/10
    F2009082700362830000