Recept zoekresultatenDuo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten
Delhaize logo
  • Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met notenB

Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Valentijnsdag,Pasen
Lunch
Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met notenB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 8 grote muntblaadjes
  • 2 eetlepels walnoten
  • 40 g boter
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 12 vellen brickdeeg
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel witte asperges
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brickvellen
    170 gr
    11,12 €/kg
    €1,89
  • Begin met koken

    1. Breek het harde onderste gedeelte van de asperges af en schil de witte (niet nodig voor de groene). Kook ze afzonderlijk gaar in lichtgezouten kokend water. Reken 5 à 12 min. afhankelijk van de soort en de dikte (te controleren door er met de punt van een mes in te prikken). Schrik in koud water en laat voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter. Leg er een groene en witte asperge op, omgekeerd ten opzichte van elkaar (kop aan staart). Vouw de kanten naar het midden toe en rol op. Maak op deze manier 12 rolletjes en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 15 min. lichtbruin in de oven, keer halverwege de baktijd om.
    4. Doe, ondertussen, de walnoten in de kom van de hakmolen, voeg olie, citroensap en munt toe. Laat enkele seconden hakken. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
    5. Dien de krokante rolletjes warm op met de notensaus, als voorgerecht (met een kleine slaatje) of bij het aperitief.

    Kooktip

    Je kan alles vooraf bereiden en de rolletjes, net voor het opdienen, 15 min. bakken in de oven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 643; energie (kCal): 155; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 117,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Valentijnsdag,Pasen
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met notenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brickvellen
    170 gr
    11,12 €/kg
    €1,89