Recept zoekresultatenDuo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
Delhaize logo
 • Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaasA

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Lunch
Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 eetlepel azijn
 • 1 bussel groene asperges
 • 1 bussel witte asperges
 • 4 eieren
 • kervel voor de afwerking
 • Fleur de sel
 • 100 g Gorgonzola
 • 20 cl melk
 • Peper van de molen

Begin met koken

 1. Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen.
 2. Schil de witte asperges zonder de punten te beschadigen.
 3. Kook ze afzonderlijk in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
 4. Laat de gorgonzola in de melk smelten, terwijl je regelmatig roert. Doe er peper bij, maar geen zout.
 5. Breng in een kookpot water met 1 eetlepel azijn aan de kook. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Laat telkens snel 1 ei in het water glijden, lepel het stollende eiwit rond de dooier en laat 3 minuten pocheren.
 6. Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze meteen in een kom gevuld met koud water. Neem ze er na 2 minuten uit en snij er de losse flarden eiwit af.
 7. Dien elk bord op met een portie van de twee aspergesoorten, een gepocheerd ei en de emulsie met gorgonzola. Werk af met takjes kervel.
 8. Dien op met toasts van grijs brood.

Kooktip

Door azijn bij het kookwater te doen, verkleint de kans dat de eieren openbarsten. Als je de eieren niet rechtstreeks boven de pan durft te breken, breek ze dan vooraf in een kleine pollepel en breng deze dan voorzichtig in het water.

De "plus" op voedingsgebied:
Ondanks de aanwezigheid van kaas en eieren past dit recept met slechts 150 kcal in een evenwichtig menu. De asperges werken als calorieverdunner en bevorderen de afvoer via de nieren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 220,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Lente
Lunch
 • Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaasA