• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Duo’s van panna cotta met mango en vanille

door Sofie Dumont

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Dieet: Klassiek
  • Maaltijd: Dessert
  • Gelegenheid: Kerst,Party

Dit recept versturen

Duo’s van panna cotta met mango en vanille
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.
3/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 4 limoenen
  • 5 dl kokosmelk
  • 1/2 citroen (voor de afwerking)
  • 1 grote rijpe mango
  • 3,5 dl slagroom (40% v.g.)
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 mango (voor de afwerking)
  • 6 kleine gelatineblaadjes
  • 1 kl vloeibaar vanillearoma
  • 1 appel (voor de afwerking)
  • 1 tablet witte chocolade (voor de afwerking)
Duo’s van panna cotta met mango en vanille
Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 2u. kooktijd

  1. Laat 2 x 3 gelatineblaadjes apart in koud water weken.
  2. Breng de room, de suiker en het vanillearoma zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Voeg 200 g mangostukken toe en mix fijn. Zeef en giet in een karaf.
  3. Rasp de zeste van de limoenen heel oppervlakkig. Doe ze in een steelpan met de kokosroom en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Zeef en giet in een karaf.
  4. Zet glazen schuin in een muffinbakvorm en verdeel er de mangoroom over. Laat 1 u in de koelkast opstijven. Zet de glazen recht en giet er de andere bereiding in. Laat nog minstens 1 u opstijven.
  5. Mix de rest van de mango en het sap van 1 limoen met een staafmixer en overgiet de panna cotta met deze coulis.
  6. Bak de tablet witte chocolade 8 min. goudbruin in de oven op bakpapier (voorverwarmd op 170°C) en laat ze afkoelen. Breek de chocolade in grote kruimels. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de appel. Besprenkel ze met citroen. Snijd de ongeschilde mango in stukken en karamelliseer ze met een brander of onder de grill van de oven. Werk de panna cotta met al deze elementen af en dien koel op.

Kooktip

Normaal is kokosroom zoet genoeg en hoef je er geen suiker aan toe te voegen, maar je mag er naar eigen smaak een beetje suiker aan toevoegen wanneer je hem opwarmt. Je kunt de panna cotta zonder probleem een dag op voorhand klaarmaken om meer tijd te hebben op D-day.

Nutritionele informatie

Energie: 354 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst