Recept zoekresultatenDunne kalfslapjes in mosterdkorstje
Delhaize logo
  • Dunne kalfslapjes in mosterdkorstjeB

Dunne kalfslapjes in mosterdkorstje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Student,Vaderdag
Sauzen en specerijen
Dunne kalfslapjes in mosterdkorstjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl balsamicoazijn Delhaize
  • 20 cl verse room
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 koffielepel mignonnettepeper
  • 600 g kalfslapjes om te bruinen
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels Dijon-mosterd Delhaize
  • 500 g champignons
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Medaillon | Kalf
    +/- 240 gr
    +/-21,85€/kg
    +/-€5,24
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Bestrijk de kalfslapjes met mosterd en bestrooi met grof gemalen peper. Laat ze bruinen voor ongeveer tien minuten, op middelhoog vuur in een pan met de helft van de olie.
    2. Bruin ondertussen de champignons in een andere pan met de rest van de olie en de geperste knoflook.
    3. Haal de kalfslapjes uit de pan. Kook de aangebakken saus los met de balsamicoazijn. Voeg de room toe en laat gedurende 1 minuut sudderen. Leg de medaillons terug in de saus en kruid ze.
    4. Dien heet op, met de champignons, bestrooid met bieslook. Dien op samen met verse pasta of aardappelpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 127; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 445,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student,Vaderdag
    Diner
    Winter
    Sauzen en specerijen
    • Dunne kalfslapjes in mosterdkorstjeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Medaillon | Kalf
    +/- 240 gr
    +/-21,85€/kg
    +/-€5,24
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar