Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenDriekoningentaart met een verrassende vulling
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    D
  • Driekoningentaart met een verrassende vulling

Driekoningentaart met een verrassende vulling

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kinderen,Driekoningen
Dessert
Driekoningentaart met een verrassende vullingD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boon + kroon
  • 50 g rozijnen
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter
  • 3 el melk
  • 2 grote wortelen
  • 120 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • een snuifje vierkruidenpoeder (facultatief)
  • 75 g blonde cassonadesuiker
  • 1 dikke eetlepel bloem
  • 75 g zachte boter
  • 1 koffielepel amandelaroma

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
    2. Meng de zachte boter, de suiker en 1 ei met de klopper. Voeg het amandelpoeder toe, het amandelaroma, de melk, de bloem en eventueel het vierkruidenpoeder. Meng goed.
    3. Schil de wortelen en rasp ze met de fijne kant van de rasp, je hebt 150 g nodig. Doe ze bij de bereiding, evenals de rozijnen. Meng goed.
    4. Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet de bereiding in het midden van de cirkel, smeer ze een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de vulling, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
    5. Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei. Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
    6. Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.

    Kooktip

    • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    • Neem het bladerdeeg pas op het laatste moment uit de koelkast, je zal het dan gemakkelijker kunnen snijden

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1423; energie (kCal): 342; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 30,7; suikers (g): 11,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 948,71
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kinderen,Driekoningen
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      -00:51
      D
    • Driekoningentaart met een verrassende vulling

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99