Recept zoekresultatenDriekoningentaart met chocolade
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Driekoningentaart met chocolade

Driekoningentaart met chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kinderen,Driekoningen
Dessert
Driekoningentaart met chocolade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boon + kroon
  • 1 koffielepel amandelaroma
  • 50 g boter
  • 100 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 100 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 75 g griessuiker
  • 5 cl verse room
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aroma | Amandel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
    2. Giet de room in een grote steelpan en breng de room aan de kook. Neem de pan meteen van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper tot een glad geheel. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, roer en wacht opnieuw 1 min.
    3. Roer goed, voeg dan de suiker toe, de gemalen amandelen, de helft van de eieren en het amandelaroma. Roer nog tot je een glad mengsel bekomt.
    4. Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet het roommengsel in het midden van de cirkel en smeer het een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de room, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
    5. Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei(eren). Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
    6. Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.

    Kooktip

    • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    • Waarom de boon dicht bij de rand verstoppen? Omdat, wanneer je ze in het midden stopt, ze meteen zichtbaar zal zijn wanneer je de taart in stukken snijdt.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kinderen,Driekoningen
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      -01:00
    • Driekoningentaart met chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aroma | Amandel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99