Delhaize logo
 • DragonkoekjesD

Dragonkoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
DragonkoekjesD

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 250 g patisseriebloem
 • 60 g voorgekookt griesmeel
 • 200 g rietsuiker in poedervorm
 • 120 g boter
 • 22 grote, verse dragonblaadjes
 • 3 el melk

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min.

 1. Giet de bloem, de suiker, de fijngehakte dragon en het griesmeel in een grote schotel. Voeg er de in stukjes gesneden boter aan toe en vermeng snel om een zandachtige structuur te verkrijgen. Giet er de melk bij en vermeng snel tot een deegbol. Omwikkel deze met folie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 180°C.
 3. Bestuif het werkblad lichtjes met bloem. Verdeel de deegbol in 4 en rol ieder stuk uit in de vorm van een worst. Snij koekjes van een vinger dik en leg deze op de ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Leg de koekjes voldoende ver uit elkaar. Plaats ze 10 min. in de oven of tot wanneer ze lichtjes goudkleurig zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
 4. Bewaar je koekjes in een metalen doos.

Kooktip

Het griesmeel maakt de koekjes lekker knapperig.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1670; energie (kCal): 398; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 8,3; koolhydraten (g): 61,1; suikers (g): 27,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 97,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
 • DragonkoekjesD