Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenDikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers
Delhaize logo
  • Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 koffielepel korianderpoeder
  • 40 g boter
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 28 garnalen kaliber 16/20 met schild
  • 1 kleine, lange rode peper
  • zout
  • 2 soeplepels mengeling van 4 oliën (olijf, koolzaad, lijnzaad en tarwekiem)
  • 1 koffielepel kruidnagelpoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 70 g bulgur
  • 80 g quinoa
  • 80 g wilde rijst

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Koriander | Zaad
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
  • Gekookte Garnalen  300g
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olie | Plantaardig | Mix 4
    1 l
    3,85 €/l
    €3,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 50 min. kooktijd

    1. Kook de wilde rijst en de quinoa afzonderlijk. Rehydrateer de bulgur. Laat uitlekken. Meng de kurkuma, de komijn, het korianderpoeder, de kruidnagel en een beetje zout in de mengeling van 4 oliën om een deeg te vormen. Giet deze op de granen en de warme quinoa. Meng alles. Hou warm 'au bain-marie'.
    2. Leg de pepers en de paprika op een gietijzeren grill en laat alle kanten zwart worden. Verpak in een diepvrieszak en laat afkoelen. Verwijder de steel, het vel en de zaden, en snijd het vlees fijn.
    3. Verwijder het darmkanaal van de garnalen.
    4. Hak de look fijn. Stamp de korianderzaden fijn. Giet de boter in een grote pan en bak de look, de pepers en de paprika op een middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe, voeg zout toe en bak nog 10 min. Roer de garnalen regelmatig.
    5. Op het bord: voeg verse koriander toe aan de garnalen en serveer met de mengeling van granen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Dikke gebakken garnalen met boter van gegrilde Thaise pepers

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Koriander | Zaad
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
  • Gekookte Garnalen  300g
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olie | Plantaardig | Mix 4
    1 l
    3,85 €/l
    €3,85