Dhal met pastinaak en kikkererwten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 30 g boter
- 2 cm verse gember
- 1 tomaat
- 1 koffielepel sterke paprika
- 3 pastinaak
- 1 eetlepel madras currypoeder
- 1 el kurkuma
- 1 kl komijn
- 20 cl kokosmelk
- 2 teentjes knoflook
- 480 g gekookte kikkererwten
- 1 bosje verse koriander
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
F2021032900078840000
S2009113008000070000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 35 min garen
- Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Pel de tomaat en snijd haar in blokjes. Plet de knoflook. Schil de gember en rasp hem.
- Doe de specerijen in een kommetje in 10 cl water. Meng tot je een homogene pasta krijgt.
- Smelt de boter in een pot en stoof de look 3 min aan. Zij mag niet verkleuren. Voeg de specerijen toe en laat 1 min bakken terwijl je roert. Voeg de tomaat, de gember, 20 cl water, de kokosmelk en de pastinaken toe. Dek af en laat 20 min verder koken. Roer af en toe om. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min verder koken.
- Werk je gerecht af met wat gehakte koriander. Dien op met basmatirijst en naanbroodjes met look en koriander.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 3,8; vezels (g): 4,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 536,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
F2021032900078840000
S2009113008000070000
Laad nog 4 producten