Recept zoekresultatenDe veggieballen van Wim Ballieu
Delhaize logo
  • De veggieballen van Wim BallieuC

De veggieballen van Wim Ballieu

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
De veggieballen van Wim BallieuC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 ml groentebouillon
  • water
  • 200 g ratatouille
  • olie (om in te frituren)
  • zout
  • 100 g paneermeel
  • verse kruiden (basilicum, peterselie, bieslook, ...)
  • 100 ml sojaroom
  • 60 g notenmengeling (bijvoorbeeld walnoten en hazelnoten)
  • 1 doosje saffraan
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 200 g risottorijst
  • 60 ml olijfolie
  • enkele pijnboompitten

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Fruit de sjalot lichtjes aan in een scheutje olijfolie.
  2. Voeg na 1 minuut de risottorijst en de saffraan toe en laat nog 4 minuutjes bakken.
  3. Blus met de witte wijn en voeg de warme groentebouillon toe.
  4. Plaats de pan afgedekt met wat aluminiumfolie in een oven van 170°C gedurende 20 minuten (geloof me: dit is een zeer efficiënte en eenvoudige manier om risotto te maken).
  5. Rooster ondertussen de noten en hak ze grof.
  6. Mix de pijnboompitten met een klein scheutje (soja)room volledig fijn tot je een dikke, romige pasta bekomt.
  7. Giet hier nu de rest van de sojaroom bij en meng goed.
  8. Als de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en net gaar is, zet je de pan terug op een zacht vuurtje en voeg je de noten, de pijnboompittenroom en nog een goeie scheut olijfolie toe.
  9. Kruid af met peper en zout en de groene kruiden.
  10. Laat afkoelen in een kom in de koelkast.
  11. Eenmaal afgekoeld maak je robuuste ballen (kies zelf hoe groot je ze wil).
  12. Duw met je vinger een gat in de bal en vul met 1 eetlepel ratatouille.
  13. Sluit de bal, wentel hem even door wat water en vervolgens door het paneermeel en frituur gedurende 3 à 4 minuten.
  14. Afbakken in de pan kan ook, maar dat vergt wat ‘handigheid’.

Kooktip

  • Je kan van de risotto ook kleine balletjes vormen zonder vulling. Serveer deze balletjes dan bovenop een lekkere ratatouille.
  • Heb je geen pan die ovenbestendig is? Giet de risotto dan eerst over in een ovenschaal of bereid hem op de klassieke manier in de pan.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 943; energie (kCal): 226; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 874,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • De veggieballen van Wim BallieuC