Recept zoekresultatenDe levensgevaarlijke spin
Delhaize logo
  • De levensgevaarlijke spin

De levensgevaarlijke spin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kids,Halloween
Dessert
De levensgevaarlijke spin

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 1 Voor de versiering : gekleurde suikerpastilles
  • 5 cl verse room
  • 1 koffielepel speculooskruiden
  • 125 g rozijnen
  • 8 cl melk
  • 180 g rietsuiker
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 2 eieren
  • 1 een nootje boter
  • 1 snuifje zout
  • 12,5 cl arachideolie
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • Mikados

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1995012700062120000
  • Decoraties | Multi deco fantasy
    130 gr
    49,15 €/kg
    €6,39
    S2016101403674400000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011600013320000
  • Begin met koken

    1. Doe de rozijnen in een kom en giet er heel warm water over tot ze helemaal bedekt zijn.
    2. Snij de pompoen in blokjes. Schep de blokjes in een schotel, bedek ze met een bord en kook ze gaar in de microgolfoven op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer even na de eerste 6 min. Zet ze aan de kant. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Meng, ondertussen, de eieren met de suiker in een grote kom (met de garde). Voeg dan de bloem toe, de olie, de melk, de speculooskruiden en het zout. Roer goed.
    4. Mix de pompoenblokjes tot puree en doe ze bij het beslag, evenals de goed uitgelekte rozijnen.
    5. Smeer de wand van een ovale ovenschotel (ong. 26 x 20 cm) in met boter en leg op maat geknipt bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de schotel en bak 30 min. in de oven. Neem het gebak uit de schotel en laat volledig afkoelen.
    6. Snij de kanten van het gebak een beetje bij zodat je de vorm van spin bekomt.
    7. Verwarm de room in een kleine steelpan. Neem de pan van het vuur wanneer de room kookt en doe er de chocolade bij, laat 2 min. rusten. Meng dan met de garde en bedek de taart helemaal met deze chocoladeroom. Versier, zoals op de foto, met de suikerpastilles, de Smarties en de Mikadostokjes.
    8. Laat 1 uur rusten op een koele plaats.

    Kooktip

    • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    • Zet je taart niet in de koelkast want dan zal de chocoladeroom niet meer blinken.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Kids,Halloween
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • De levensgevaarlijke spin

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1995012700062120000
  • Decoraties | Multi deco fantasy
    130 gr
    49,15 €/kg
    €6,39
    S2016101403674400000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011600013320000