Recept zoekresultatenDahl van linzen met spinazie
Delhaize logo
  • Dahl van linzen met spinazieA

Dahl van linzen met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Dahl van linzen met spinazieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g jonge spinazie
  • 2 uien
  • 50 g kokospoeder
  • 4 el kokosschilfers
  • 500 g blonde linzen bio
  • 1 dl zure room
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 6 el ghee
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine rode pepertjes
  • 5 cm gember
  • 4 eetlepels kurkuma
  • 4 kruidnagels
  • 2 koffielepels garam masala
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Kook de linzen 10 min. langer dan op de verpakking is aangeduid (35 min.).
  2. Snijd de uien in reepjes en hak 2 teentjes knoflook. Fruit ze in een grote stoofpan met 5 el gesmolten ghee. Voeg de gehalveerde ontpitte rode pepertjes toe, samen met het kokospoeder, de rietsuiker, de kruidnagels en 1 kl garam masala. Fruit nog 10 min. op een zacht vuurtje.
  3. Snijd intussen 2 teentjes knoflook in fijne plakjes en fruit ze in 1 el ghee en 1 kl garam masala. Gril de kokosschilfers in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  4. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat ze slinken. Voeg de linzen, samen met de kurkuma toe en laat nog 5 min. pruttelen. Breng verder op smaak (gebruik flink wat peper).
  5. Dien heel warm op, met de zure room. Bestrooi met gebakken knoflook en gegrilde kokosschilfers.

Tip: Serveer gegrilde naanbroden bij je dahl.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Dahl van linzen met spinazieA