Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCurry van vis met groenten
Delhaize logo
  • Curry van vis met groentenB

Curry van vis met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Curry van vis met groentenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 cl kokosmelk
  • Zwarte peper
  • 2 aubergines
  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1/2 koffielepel gemalen gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1/2 limoen, geperst
  • 1 takje verse tijm
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 10 dl water
  • 2 eetlepels zachte kerrie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snij de tomaten bovenaan kruisvormig in. Dompel ze 1 min. in kokend water, hou ze dan even onder koud stromend water en pel ze. Snij ze in vier. Haal er de pitten uit en snij het vruchtvlees in grote blokjes.
  2. Doe de olie in een grote, diepe pan. Voeg de gehakte ui toe, de in blokjes gesneden aubergines, het geperste knoflookteentje en de tomaten. Bak ze 10 min. op vrij hoog vuur onder voortdurend roeren.
  3. Doe er de kerrie en de gember bij, roer 1 min., voeg dan de kokosmelk en het water toe. Evenals de suiker, het limoensap en de fish sauce. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de vis in stukken en leg ze op de groenten. Dek af en laat 5 min. sudderen.
  5. Bestrooi met koriander en serveer heel warm met naanbrood en/of basmatirijst.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 62; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Curry van vis met groentenB