Recept zoekresultatenCurry van eendenborst met kastanjepompoen
Delhaize logo
  • Curry van eendenborst met kastanjepompoenB

Curry van eendenborst met kastanjepompoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Curry van eendenborst met kastanjepompoenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eendenborstfilet
  • 40 cl kokosmelk
  • 500 g kastanjepompoen
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1,5 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels limoensap
  • 12 blaadjes Thaïse basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 20/01
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Verpakte jampompoen | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Snij de kastanjepompoen in blokjes.
    2. Snij de vetlaag van de eendenborsten kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een diepe pan en laat ze goudbruin bakken op matig vuur, verwijder gaandeweg het vrijgekomen braadvet. Draai ze vervolgens om en laat ook de vleeszijde goudbruin bakken. Leg ze op een snijplank, laat nog een beetje braadvet in de pan.
    3. Bak er de pompoenblokjes in aan op vrij hoog vuur gedurende 2 min. Voeg de currypasta toe, roer 1 min., doe er de kokosmelk bij. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
    4. Voeg, wanneer de pompoen gaar is, de fish sauce en het limoensap bij de saus. Doe er ook de in reepjes gesneden eendenborsten bij en het gehakte basilicum. Laat nog 1 min. sudderen.
    5. Serveer warm met Thaise rijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 125; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 476,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Curry van eendenborst met kastanjepompoenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 20/01
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Verpakte jampompoen | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar