Recept zoekresultatenCurry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Delhaize logo
  • Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelenB

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bloemkolen (de roosjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 200 g basmatirijst
  • 165 g Indische Korma currypasta
  • 1 koffielepel karwijzaad
  • zout
  • 3 eetlepels amandelschilfers
  • 1/2 bosje koriander
  • Zwarte peper
  • 50 cl kokosmelk
  • suikermais
  • 240 g gekookte kikkererwten
  • 1 teentje knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    1 st
    3,25 €/st
    €3,25
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Basmati Noten | Mix | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    12,83 €/kg
    €3,85
  • Kruidenpasta | Korma
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 10 min.
    2. Hak de sjalot en de look fijn. Stoof ze gedurende 5 min. aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de currypasta toe, meng gedurende 1 min. en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 5 min. sudderen. Voeg de bloemkoolroosjes, de kikkererwten en de maïs toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.
    3. Kook de rijst met een beetje zout in kokend water.
    4. Stoof het karwijzaad en de amandelen aan in een pan met 1 eetlepel olijfolie tot de amandelen goudbruin zijn. Voeg het komijnpoeder toe, meng en voeg de rijst toe. Goed mengen.
    5. Strooi wat verse koriander over de curry en dien op met de rijst.

    Kooktip

    Curry’s, tajines en ragouts zijn ideaal om de restjes van groenten en specerijen te gebruiken. Kijk ook ’s in de kast of je nog groenten in blik of gedroogd fruit hebt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 848,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    1 st
    3,25 €/st
    €3,25
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Basmati Noten | Mix | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    12,83 €/kg
    €3,85
  • Kruidenpasta | Korma
    Dit product is niet meer beschikbaar