Delhaize logo
  • CupcakesE

Cupcakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
CupcakesE

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4/5 dl melk
  • extra versiering volgens eigen voorkeur
  • 1/4 koffielepel bicarbonaatpoeder
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 85 g boter op kamertemperatuur
  • 1/2 kl zout
  • 150 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 eidooier op kamertemperatuur
  • 190 g bloem
  • 4/5 dl yoghurt
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 120 g boter op kamertemperatuur (voor het glazuur)
  • 170 g mascarpone (voor het glazuur)
  • 230 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 1 mespuntje zout (voor het glazuur)
  • 1 koffielepel vanille-extract (voor het glazuur)
  • enkele druppels kleurstof naar keuze

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 22 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het cakebeslag. Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren en de eidooier, een na een en al kloppend, toe. Voeg vervolgens de vanille, de melk en de yoghurt toe en roer door het deeg.
  3. Meng de bloem met het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout. Spatel het bloemmengsel door het beslag.
  4. Beboter de cupcakevormpjes - of neem papieren vormpjes - en vul ze voor 3/4 met het beslag.
  5. Bak ze gedurende 22 min in de oven.
  6. Maak het glazuur. Mix de boter met de mascarpone en het zout tot een homogene pasta. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en roer voortdurend. Voeg ten slotte de vanille en kleurstof toe. Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  7. Versier de cupcakes met een toefje glazuur, net voor je ze serveert. Werk af met pareltjes, gehakte nootjes... naar keuze (zie foto).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1650; energie (kCal): 393; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 66,6; suikers (g): 56,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 800,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • CupcakesE