Recept zoekresultatenCupcakes Caramba!
Delhaize logo
  • Cupcakes Caramba!

Cupcakes Caramba!

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Dessert
Cupcakes Caramba!

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 250 g ananas in sap (nettogewicht, uitgelekt)
  • 100 g zachte boter
  • 5 cl volle melk
  • voedingskleurstoffen
  • 12 mini-Smarties
  • limoen
  • 12 kleine meringues
  • 150 g griessuiker
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 150 g bloemsuiker
  • 10 cl arachideolie
  • 200 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Meng de bloem, de suiker, de geraspte kokosnoot en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de losgeklopte eieren, de olie, de yoghurt en de melk in. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen. Laat de ananas goed uitlekken, snij in kleine blokjes en voeg ze toe aan het deeg. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat de muffins in de bakplaat afkoelen en snij een stukje van de bovenkant.
    3. Meng, met de garde, de zachte (niet gesmolten!) boter met de bloemsuiker, de fijngeraspte limoenschil en 1 eetlepel limoensap. Voeg eventueel enkele druppels kleurstof (1 blauwe en 3 gele) toe. Doe dit mengsel in een spuitzak en versier er de muffins mee. Zet de meringues op de bovenkant vast met wat room. Gebruik een beetje room om de Mini-Smarties bovenop vast te hechten.
    4. Bewaar de cupcakes in de koelkast als je ze niet meteen serveert.

    Kooktip

    Te zachte boterroom zet je 30 min. in de koelkast vooraleer ze in de spuitzak te doen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Cupcakes Caramba!

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65