Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble van veenbessen met amandelen
Delhaize logo
  • Crumble van veenbessen met amandelenD

Crumble van veenbessen met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Crumble van veenbessen met amandelenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g bosbessen
  • zout
  • 200 g veenbessen (cranberries)
  • 150 g tarwebloem
  • 60 g gepelde amandelen
  • 100 g griessuiker
  • 125 g frambozen
  • 10 fijne speculazen
  • 30 g boter
  • 80 g zachte boter

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th 6 (180°C).
  2. Beboter een ovenschotel.
  3. Hak de amandelen grof in de kom van een keukenrobot. Zet ze opzij.
  4. Doe er de speculazen, de suiker en de boter in. Mix het geheel en doe de bereiding in een kom.
  5. Voeg er de bloem aan toe en bewerk het deeg met de vingertoppen tot een zanderige mengeling.
  6. Maak de vruchten schoon, spoel ze, droog ze voorzichtig af en doe ze in de schotel.
  7. Bestrooi ze met amandelen en bedek ze vervolgens gelijkmatig met deeg.
  8. Bak de bereiding 40 min. in een warme oven.
  9. Dien lauw op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1386; energie (kCal): 331; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 45,5; suikers (g): 29; vezels (g): 4,5; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 776,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Crumble van veenbessen met amandelenD