Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble met roodbaars, venkel en courgette
Delhaize logo
  • Crumble met roodbaars, venkel en courgetteA

Crumble met roodbaars, venkel en courgette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Crumble met roodbaars, venkel en courgetteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper
  • zout
  • 500 g roodbaarsfilet
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 aardappelen
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezaan
  • 3 dl melk
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • 25 g verse broodkruim
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Muskaatnoot
  • 1/2 venkelknol
  • 2 courgettes

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Was en snijd de courgettes en de venkel in plakjes. Zout en peper, bestrijk met olijfolie en laat grillen op een hete grillplaat of in een grillpan.
  2. Was, schil en stoom de aardappelen.
  3. Snijd de ui in schijfjes. Fruit hem in de boter en doe het kruidentuiltje erbij. Voeg de melk, de parmezaan, de ricotta en de broodkruim toe en breng aan de kook. Haal het kruidentuiltje eruit en mix tot een mooie gladde saus. Kruid met muskaatnoot, zout en peper.
  4. Leg de gegrilde groenten en de vis in een gratineerschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met panko.
  5. Zet 25 min. in de oven op 180°C.
  6. Serveer met gestoomde aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 426; energie (kCal): 101; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 775,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Crumble met roodbaars, venkel en courgetteA