Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble met appels en noten
Delhaize logo
  • Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Crumble met appels en noten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 mespuntje (Jamaica) piment
  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespuntje zout
  • noten, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • sap van 1 citroen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
    3. Bestrijk een ovenschotel met olie.
    4. Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
    5. Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
    6. Bedek de appels met de crumble.
    7. Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
    8. Garneer met gehakte walnoten.

    Kooktip

    • Heerlijk ... met vanilleslagroom of vanilleroomijs
    • Variant: kan ook met abrikozen, peren, perziken, rabarber, rode vruchten, ...
    • Lekker gezond:
      een feestelijke manier om een appeldessert te serveren dat arm is aan vetten en aan verzadigde vetzuren in het bijzonder. Daarenboven is het een goede bron van voedingsvezels, magnesium en vitamine E.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Brunch
    Winter,Herfst
    Dessert
    • Crumble met appels en noten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28