Recept zoekresultatenCroque van cake met stilton en kersen
Delhaize logo
  • Croque van cake met stilton en kersenE

Croque van cake met stilton en kersen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Snack
Croque van cake met stilton en kersenE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g kersen
  • 1 limoen (het sap)
  • 5 g verse muntblaadjes
  • 200 g stilton
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 8 dikke sneden zondagscake 'Bloch'
  • 2 eetlepels suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 15 min kooktijd

  1. Ontpit de kersen en snijd ze in 2. Houd enkele kersen apart. Laat ze in een pannetje op een zacht vuurtje ± 15 min. inkoken met het citroensap en de suiker.
  2. Rooster de amandelschilfers in een droge antiaanbakpan op een zacht vuurtje tot ze lichtjes beginnen kleuren. Snijd de stilton in sneetjes.
  3. Beleg de sneden cake met de stilton en de kersen.
  4. Bak de croques tussen de grill of in het croquemonsieurapparaat.
  5. Strooi er de amandelschilfers over, enkele verse kersen, werk af met de verse muntblaadjes en dien op.

Kooktip

Dankzij de pittige smaak van de kaas kun je deze croques ook als aperitiefhapje opdienen. Maak ze dan een beetje kleiner.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1287; energie (kCal): 309; vetten (g): 19,6; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 22,9; suikers (g): 16,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 554,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Zomer
Snack
  • Croque van cake met stilton en kersenE