• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Crispy cake met gepofte rijst en chocolade

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert

Dit recept versturen

Crispy cake met gepofte rijst en chocolade
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 1 Porties +
  • 180 g gepofte bio bruine rijst
  • 300 g chocolade 'Puur' Delicata
  • 100 g gezouten boter
  • 2 el gevriesdroogde frambozen Time for Breakfast (voor de afwerking (optioneel))
  • 30 g notenmengeling Superfood Breakfast (voor de afwerking (optioneel))
  • 2 el kokosschilfers (voor de afwerking (optioneel))
  • 100 g chocolade ‘Puur’ Delicata (voor de afwerking (optioneel))
Bereiding

Bereidingstijd: 15 min. (+ 6,30 u koeltijd)

  1. Snijd de boter in stukjes en smelt ze in een grote kookpot, op een heel zacht vuurtje. Voeg de gehakte chocolade toe en laat zachtjes smelten. Haal de pot van het vuur en meng de gepofte rijst onder de bereiding.
  2. Bekleed een vorm (naar keuze) met bakpapier of met een dubbele laag vershoudfolie en giet er de bereiding in. Druk goed aan, dek af en laat (naargelang de dikte van de taart) ± 6 u in de koelkast opstijven.
  3. Ontvorm de cakes en overgiet ze met 100 g gesmolten chocolade. Bestrooi ze met de notenmengeling, kokosschilfers en licht verbrokkelde gevriesdroogde frambozen. Laat nog 30 min. in de koelkast opstijven.
  4. Snijd in dikke vierkanten en klaar! Bewaar de rest van de stukken op een koele plek.

Tip: Het leuke aan deze koud bereide taart is dat je om het even wat als vorm kunt gebruiken: een plastic of glazen bewaardoos, een slakom, gietvormpjes…

Nutritionele informatie

Energie: 322 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst