Recept zoekresultatenCrispy cake met gepofte rijst en chocolade
Delhaize logo
  • Crispy cake met gepofte rijst en chocoladeD

Crispy cake met gepofte rijst en chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Crispy cake met gepofte rijst en chocoladeD

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 180 g gepofte bio bruine rijst
  • 300 g chocolade 'Puur' Delicata
  • 100 g gezouten boter
  • 2 el gevriesdroogde frambozen Time for Breakfast (voor de afwerking (optioneel))
  • 30 g notenmengeling Superfood Breakfast (voor de afwerking (optioneel))
  • 2 el kokosschilfers (voor de afwerking (optioneel))
  • 100 g chocolade ‘Puur’ Delicata (voor de afwerking (optioneel))

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Glutenvrij | Chocopuffies
    300 gr
    10,97 €/kg
    €3,29
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ 6,30 u koeltijd)

    1. Snijd de boter in stukjes en smelt ze in een grote kookpot, op een heel zacht vuurtje. Voeg de gehakte chocolade toe en laat zachtjes smelten. Haal de pot van het vuur en meng de gepofte rijst onder de bereiding.
    2. Bekleed een vorm (naar keuze) met bakpapier of met een dubbele laag vershoudfolie en giet er de bereiding in. Druk goed aan, dek af en laat (naargelang de dikte van de taart) ± 6 u in de koelkast opstijven.
    3. Ontvorm de cakes en overgiet ze met 100 g gesmolten chocolade. Bestrooi ze met de notenmengeling, kokosschilfers en licht verbrokkelde gevriesdroogde frambozen. Laat nog 30 min. in de koelkast opstijven.
    4. Snijd in dikke vierkanten en klaar! Bewaar de rest van de stukken op een koele plek.

    Tip: Het leuke aan deze koud bereide taart is dat je om het even wat als vorm kunt gebruiken: een plastic of glazen bewaardoos, een slakom, gietvormpjes…

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Crispy cake met gepofte rijst en chocoladeD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Glutenvrij | Chocopuffies
    300 gr
    10,97 €/kg
    €3,29
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar