Recept zoekresultatenCrème caramel
Delhaize logo
 • Crème caramelC

Crème caramel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Crème caramelC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 3 eieren
 • 2 eidooiers
 • 5 dl volle melk
 • 200 g kristalsuiker
 • 3 el water
 • 1 gousse vanillepeul

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. kooktijd (+ 4 u. koeltijd)

 1. Verwarm de oven voor op 130°C. Warm, zonder te roeren, het water en de helft van de suiker op tot een goudgele karamel, in een steelpan met dikke bodem (laat vooral niet bruinen, anders wordt de karamel bitter). Haal de pan meteen van het vuur en verdeel de karamel over 6 vuurvaste potjes. Schik ze in een ovenschaal.
 2. Giet de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en voeg het, samen met de rest van de suiker, aan de melk toe. Laat langzaam opwarmen. Meng de eieren en de eidooiers. Overgiet de eieren al kloppend met de warme melk. Filter het mengsel en verdeel het over de vuurvaste potjes. Vul de ovenschaal met warm water zodat de potjes voor ²⁄₃ onderstaan en schuif 45 min in de oven.
 3. Laat volledig afkoelen en zet minstens 2 u in de koelkast. Serveer koud, in de potjes zelf of ontvorm elke crème in een dessertschaaltje.

Tip: Vanille is niet echt je ding? Vervang ze door oploskoffie of een kaneelstokje.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 654; energie (kCal): 156; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 24,1; suikers (g): 24; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 240,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
Dessert
 • Crème caramelC

Deze recepten kan je ook leuk vinden