Recept zoekresultatenCourgettestaafjes met parmezaan en kwarteleitjes
Delhaize logo
  • Courgettestaafjes met parmezaan en kwarteleitjesA

Courgettestaafjes met parmezaan en kwarteleitjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Kerst
Lunch
Courgettestaafjes met parmezaan en kwarteleitjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g courgetten
  • 1/2 eetlepel gedroogde salie
  • 8 kwarteleitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g parmezaan in schilfers
  • peper

Begin met koken

  1. Snij de courgettes in staafjes en bak ze in een grote braadpan in 2/3 van de olie gedurende 8 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met salie, peper en zout.
  2. Verwarm ondertussen 1/3 van de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Breek de kwarteleitjes en laat ze één voor één in de pan glijden. Bak ze kort zodat de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog vloeibaar. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de courgettestaafjes over de borden, bestrooi met de parmezaanschilfers en leg er de spiegeleitjes bovenop. Serveer meteen met brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 565; energie (kCal): 136; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 227,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Courgettestaafjes met parmezaan en kwarteleitjesA