Courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla en waterkers
door Sofie Dumont
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 ronde courgettes
- 1 sjalot
- 100 g pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 koffielepel komijnpoeder
- peper en zout
- 800 g lamsgehakt zonder kruiden
- 1 blok halloumi (2 x 225 g)
- 400 g rode krieltjes (voor de aardappelsla)
- 1 citroen (voor de aardappelsla)
- 2 bussels waterkers (voor de aardappelsla)
- 1 sjalot (voor de aardappelsla)
- 2 el mosterd (voor de aardappelsla)
- 4 el olijfolie (voor de aardappelsla)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005082500307620000
F2015060500309010000
S2021010800489140000
F2021022500077600000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 35 min. kooktijd
- Rooster de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng het gehakt met de pijnboompitten, de gehakte sjalot, de in kleine blokjes gesneden halloumi’, de fijngehakte rozemarijn, de komijn en peper. Breng verder op smaak, maar let op: halloumi is op zich al heel gezouten.
- Snijd een hoedje van de courgettes, hol ze uit met een parisiennelepel en vul ze rijkelijk met gehakt. Smeer een ovenschaal met olie in en schik er de courgettes in.
- Maak de hoedjes vast met een satéstokje en bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Schuif ze 35 min. in de oven. Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier, en snijd ze in 2. Meng het citroensap met de olie, de mosterd, de fijngesnipperde sjalot, peper en zout. Voeg de warme krieltjes toe en meng.
- Verwijder de dikke stengels van de waterkers. Meng hem net voor het opdienen met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij de gevulde courgettes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 125; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1086,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005082500307620000
F2015060500309010000
S2021010800489140000
F2021022500077600000
Laad nog 4 producten