Recept zoekresultatenCourgettepannenkoekjes met kruiden
Delhaize logo
  • Courgettepannenkoekjes met kruiden
    A
Courgettepannenkoekjes met kruidenA

Courgettepannenkoekjes met kruiden

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 2 middelgrote courgettes (650 g)
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 2 middelgrote courgettes (650 g)
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • zout

Begin met koken

1
Rasp de niet geschilde courgettes grof in een groot, plastieken vergiet.
2
Voeg 2 afgestreken koffielepels zout toe, meng en laat 30 min. uitlekken.
3
Klop met de garde de bloem met 1 ei tot een glad beslag.
4
Voeg het 2de ei toe, de fijngesneden uitjes, de peterselie en peper.
5
Pers de courgettes uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en meng ze onder het beslag.
6
Breng op smaak met peper en zout.
7
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan (of een pan met anti-kleeflaag). Schep er kleine hoopjes (1 eetlepel) van het deeg in.
8
Druk plat en bak goudbruin aan elke kant op matig vuur.
9
Giet 1 eetlepel olie in de pan om een tweede keer te bakken.
10
Dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
1
Rasp de niet geschilde courgettes grof in een groot, plastieken vergiet.
2
Voeg 2 afgestreken koffielepels zout toe, meng en laat 30 min. uitlekken.
3
Klop met de garde de bloem met 1 ei tot een glad beslag.
4
Voeg het 2de ei toe, de fijngesneden uitjes, de peterselie en peper.
5
Pers de courgettes uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en meng ze onder het beslag.
6
Breng op smaak met peper en zout.
7
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan (of een pan met anti-kleeflaag). Schep er kleine hoopjes (1 eetlepel) van het deeg in.
8
Druk plat en bak goudbruin aan elke kant op matig vuur.
9
Giet 1 eetlepel olie in de pan om een tweede keer te bakken.
10
Dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 296; energie (kCal): 71; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 175,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 296; energie (kCal): 71; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 175,23
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€6,25