Recept zoekresultatenCôte a l'os grillen
Delhaize logo
 • Côte a l'os grillenD

Côte a l'os grillen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Côte a l'os grillenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 1,5 kg côte à l'os
 • 1 koffielepel tijm
 • 95 g pomodori Delhaize
 • 1 koffielepel oregano
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 120 g boter
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 1 u koeltijd

 1. Voor de kruidenboter: snijd de pomodori, vermeng met de boter en de oregano en leg minstens 1 u in de koelkast. Deze kruidenboter is de beste vriend van je côte à l'os.
 2. Maak een mengsel van peper, zout, olijfolie en tijm en smeer er de côte à l'os mee in.
 3. Laat een grillpan heet worden.
 4. Bak de ene kant van de côte à l'os gedurende 5 min. Draai om en bak de andere kant gedurende 5 min.

Kooktip


Grillen

 • Het geheim van de grillmeester(es)? Beide kanten van je vlees dichtschroeien tegen temperaturen om 'u' tegen te zeggen. Zorgt voor 'crunch' langs de buitenkant en mals vlees binnenin omdat al de vleessappen vanbinnen blijven ... Leuke extra: je kunt streepjes of ruitjes grillen door je vlees halverwege de gaartijd een kwartslag te draaien.
 • Marineer je vlees op voorhand voor extra 'taste' en 'juice'. Gebruik olie als basis en voeg verse of gedroogde smaakmakers toe, maar (nog) geen zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1124; energie (kCal): 271; vetten (g): 22,5; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 0,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 16,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 660,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Côte a l'os grillenD