Recept zoekresultatenCordon bleu van Lana
Delhaize logo
  • Cordon bleu van Lana

Cordon bleu van Lana

door Kim Van Oncen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Cordon bleu van Lana

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 6 krielaardappelen
  • rucola
  • 3 kerstomaten
  • olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 handvol parmezaanschilfers
  • grof zeezout
  • peper
  • 1 snede kalfslapje
  • 1 sneetje jonge kaas
  • 1 sneetje ham
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • 100 g bloem

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Hesp | Superieur | Sneden

Herta

Hesp | Superieur | Sneden

100 gr

€2,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Totaal:
€23,03

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
  3. Snij het kalfslapje langs één kant overlangs open zodat er een enveloppe ontstaat.
  4. Kruid de binnenkant van de enveloppe met zout en peper. Leg een schelletje ham over de breedte van de insnede en daarop een plakje kaas. Vouw het kalfslapje dicht, druk aan en sluit met een cocktailprikker.
  5. Maak een paneerstation door in een eerste diep bord de bloem te doen, in het tweede een losgeklopt ei en in het derde bord het paneermeel.
  6. Haal de cordon bleu eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  7. Verhit een antikleefpan (geschikt voor de oven) met een klontje boter. Bak de cordon bleu kort langs beide kanten aan, zodat er een mooie korst ontstaat. Bak het geheeld nog 5 à 10 minuten in de oven af.
  8. Giet de aardappelen af en bak ze nog even krokant in een weinig boter. Bestrooi met grof zeezout.
  9. Maak een slaatje van rucola, gehalveerde kerstomaten en parmezaanschilfers. Besprenkel met wat olijfolie, grof zeezout en kruid met wat peper uit de molen.
  10. Serveer de cordon bleu met het slaatje en de warme gebakken krielpatatjes.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Cordon bleu van Lana

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Hesp | Superieur | Sneden

Herta

Hesp | Superieur | Sneden

100 gr

€2,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Totaal:
€23,03