Recept zoekresultatenCookies met witte chocolade, paranoten en veenbessen
Delhaize logo
  • Cookies met witte chocolade, paranoten en veenbessenE

Cookies met witte chocolade, paranoten en veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Snack
Cookies met witte chocolade, paranoten en veenbessenE

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 200 g witte chocolade
  • 440 g bloem
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 kl bakpoeder
  • 300 g rietsuiker
  • 250 malse gezouten boter
  • 100 g gedroogde zachte veenbessen
  • 100 g paranoten

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + kooktijd: 2 x 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het bicarbonaat. Voeg de eieren en de boter toe. Meng tot een homogeen deeg. Schep er de gehakte Braziliaanse noten, de gehakte witte chocolade en de veenbessen bij. Meng goed.
  2. Vorm een grote rol en snijd hem in 20 dikke schijfjes. Schik ze op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier bedekte plaat en bak ze 20 min. in de oven (je moet 2 bakbeurten voorzien). Laat de cookies op een rooster afkoelen. Bewaar ze in een metalen doos.

Kooktip

Versgebakken cookies zijn bijzonder verslavend. Leg jezelf een limiet op en bak niet méér dan de hoeveelheid die je wenst te eten. Vries de rest van de deegschijfjes in voor je volgende hongerbui.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1826; energie (kCal): 437; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 48,4; suikers (g): 27,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1091,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Snack
  • Cookies met witte chocolade, paranoten en veenbessenE