Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenConsommé van boschampignons
Delhaize logo
  • Consommé van boschampignons

Consommé van boschampignons

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Consommé van boschampignons

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg kippenvleugels
  • peper
  • peperkorrels
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1 pak bieslook
  • 450 g boschampignons, diepgevroren
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 l water

Begin met koken

  1. Bak de kippenvleugels in de olijfolie (zonder dat ze kleuren) en voeg dan de fijn gehakte groenten toe. Laat nog even bakken.
  2. Voeg het water toe en breng aan de kook met het kruidentuiltje en de peperkorrels. Laat zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur.
  3. Laat de bouillon 20 minuten van het vuur rusten, doe hem door een zeef en laat afkoelen.
  4. Verwarm voor het opdienen de gevogeltebouillon opnieuw (1,5 l) en voeg dan de boschampignons toe. Wacht tot de champignons goed warm zijn.
  5. Voeg wat fijngeknipte bieslook toe om af te werken.

Kooktip

Voor een heldere, magere bouillon schep je gestold vet af met een schuimspaan voordat je de bouillon terug opwarmt.

Supersnel: er bestaat ook kant-en-klare kippenbouillon.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Winter
Lunch
  • Consommé van boschampignons