Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenConfituur van perziken-abrikoos en amandel
Delhaize logo
  • Confituur van perziken-abrikoos en amandel

Confituur van perziken-abrikoos en amandel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Ontbijt
Confituur van perziken-abrikoos en amandel

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 500 g abrikozen
  • 500 g perziken
  • 20 gepelde amandelen
  • 640 g fijne kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 15 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 1u10

  1. Snij de perziken en de abrikozen in twee en haal er de pitten uit. Snij de vruchten in kleine stukjes (hetzij 800 g netto aan vruchtvlees voor 3 porties).
  2. Giet de suiker en het water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg het fruit en het citroensap toe en laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
  3. Snij de amandelen in de lengte in 4, voeg deze bij de confituur en laat nog 5 minuten garen.
  4. Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Zomer
Ontbijt
  • Confituur van perziken-abrikoos en amandel