Recept zoekresultatenConfituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen
Delhaize logo
  • Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijenC

Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Andere
Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 750 g blauwe pruimen (kwetsen)
  • 1 citroen
  • 300 g frambozen
  • 1/2 koffielepel vierkruidenpoeder (facultatief)
  • 900 g griessuiker

Begin met koken

  • Halveer de pruimen, haal er de pit uit en snij elke helft nog eens in twee. Je hebt 700 g netto nodig. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  • Voeg de frambozen toe, het sap van de citroen, de suiker en het vierkruidenpoeder. Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • Verwarm en roer regelmatig om. Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Tip:
Je kan gerust diepgevroren frambozen gebruiken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 882; energie (kCal): 208; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 50,1; suikers (g): 49,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1013,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Andere
  • Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijenC