Recept zoekresultatenConchiglie met pompoen en feta
Delhaize logo
  • Conchiglie met pompoen en fetaB

Conchiglie met pompoen en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Pasta
Conchiglie met pompoen en fetaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g conchiglie pasta
  • 200 g feta
  • 1 dikke, rode ui
  • 1 el honing
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Italiaans | Treccia
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes, meng ze met de tijm en 1 eetlepel olijfolie.
    3. Verdeel ze over de met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze 15 à 20 min. in de oven.
    4. Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
    5. Kook er de pastaschelpjes beetgaar in.
    6. Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 1 eetlepel olie in een diepe pan op zacht vuur.
    7. Voeg na 5 min. de honing toe, roer 2 min., voeg dan de pompoen toe en de in kleine blokjes gesneden feta.
    8. Bak nog 2 min., voeg de uitgelekte, gare conchiglie toe.
    9. Meng goed en breng op smaak.
    10. Serveer meteen.

    Kooktip

    Controleer de gaarheid van de pompoenblokjes: je moet er makkelijk met de punt van een mes kunnen doorprikken, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 593; energie (kCal): 141; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 548,35
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Conchiglie met pompoen en fetaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Italiaans | Treccia
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35