Recept zoekresultatenCompote van verse vijgen met kaneel
Delhaize logo
  • Compote van verse vijgen met kaneelB

Compote van verse vijgen met kaneel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Compote van verse vijgen met kaneelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • lichte kandijsuiker
  • kaneelpoeder
  • 600 g heel rijpe verse vijgen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Begin met koken

    1. Spoel de vijgen en dep ze droog.
    2. Verwijder de steeltjes en snij ze in vier.
    3. Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.
    4. Zet een deksel op de pot en breng langzaam aan de kook.
    5. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de vijgen volledig uiteenvallen.
    6. Mix.
    7. Serveer warm met een bol ijs of koud met plattekaas.
    8. Deze compote is ook heel lekker bij eend, wild, ganzenlever en bij kazen zoals geitenkaas of camembert.

    Kooktip

    De hoeveelheid bij te voegen suiker hangt af van het suikergehalte van de vijgen. Je kan de suiker ook vervangen door honing.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1097; energie (kCal): 259; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 54,7; suikers (g): 48,6; vezels (g): 9,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 396,79
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Ontbijt
    Herfst
    Andere
    • Compote van verse vijgen met kaneelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69