Recept zoekresultatenCompote van knapperige rabarber met yoghurt
Delhaize logo
  • Compote van knapperige rabarber met yoghurt
    B
Compote van knapperige rabarber met yoghurtB

Compote van knapperige rabarber met yoghurt

Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 botten rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kl gemberwortel, geraspt
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 2 el havervlokken
  • 4 kleine aardbeien
  • 1 kl maïszetmeel
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el pistachenoten, gehakt
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el walnoten, gehakt
  • 2 el water
  • 1 el zonnebloempit
  • zout
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 botten rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kl gemberwortel, geraspt
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 2 el havervlokken
  • 4 kleine aardbeien
  • 1 kl maïszetmeel
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el pistachenoten, gehakt
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el walnoten, gehakt
  • 2 el water
  • 1 el zonnebloempit

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
3
Meng in een andere kom water en zout.
4
Giet er vervolgens de olijfolie bij.
5
Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
6
Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
7
Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
8
Bak 20 min in de oven. Zet opzij.
9
Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
10
Voeg er 5 cl water aan toe.
11
Zet een deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen.
12
Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
13
Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
14
Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
15
Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
3
Meng in een andere kom water en zout.
4
Giet er vervolgens de olijfolie bij.
5
Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
6
Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
7
Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
8
Bak 20 min in de oven. Zet opzij.
9
Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
10
Voeg er 5 cl water aan toe.
11
Zet een deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen.
12
Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
13
Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
14
Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
15
Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 866; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 21,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 520,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 866; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 21,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 520,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Pasen
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Bos rabarber

Delhaize

Bos rabarber

800 gr

€3,29

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

170 gr

€1,85

Havermoutvlokken | Bio

Delhaize

Havermoutvlokken | Bio

500 gr

Bio

€1,59

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Gepelde Pistachenoten

Delhaize

Gepelde Pistachenoten

200 gr

€8,35

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Geroosterde Zonnebloemzaden

El Corte Ingles

Geroosterde Zonnebloemzaden

130 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€38,08

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.