Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCompote van knapperige rabarber met yoghurt
Delhaize logo
  • Compote van knapperige rabarber met yoghurtB

Compote van knapperige rabarber met yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Pasen
Dessert
Compote van knapperige rabarber met yoghurtB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 1 eetlepel zonnebloempit
  • 2 el water
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 el rietsuiker
  • 2 eetlepels pistachenoten, gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 4 kleine aardbeien
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 botten rabarber, schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • zout

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
  3. Meng in een andere kom water en zout.
  4. Giet er vervolgens de olijfolie bij.
  5. Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
  6. Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
  7. Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
  8. Bak 20 minuten in de oven. Zet opzij.
  9. Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
  10. Voeg er 5 cl water aan toe.
  11. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  12. Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
  13. Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
  14. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
  15. Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.

Kooktip

  • Lekker gezond: dit is een heerlijk dessert waarvan het grootste aandeel van de vetten "goede vetten" zijn. Alles welbeschouwd brengt deze bereiding niet meer suiker aan dan een glas vruchtensap. Het is ook een uitstekende bron van voedingsvezels, magnesium, calcium en vitamine E.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 866; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 21,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 520,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Overig
Lente
Dessert
  • Compote van knapperige rabarber met yoghurtB