Recept zoekresultatenColombo van varkenshaasje met zoete aardappelen
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:46
    A
  • Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelen

Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 15 dl water
  • 1 takje verse tijm
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 kl kurkuma
  • 1 ui
  • 1 koffielepel gemalen pili-pili
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180° C.
  2. Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
  3. Bestrooi de varkenshaasjes aan beide kanten met de specerijen. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin op vrij hoog vuur.
  4. Neem de varkenshaasjes uit de pan, leg ze in een ovenschotel en plaats de schotel in de oven.
  5. Bak de groenten aan in de pan, voeg het geperste knoflookteentje toe, kruid met peper en zout en roer om. Doe er het water bij, zet een deksel op de pan en laat 15 min. sudderen op zacht vuur. Controleer de gaarheid en voeg water toe indien nodig.
  6. Neem het vlees na 15 min. uit de oven. Snij het in dikke plakken en serveer het met de warme groenten. Werk eventueel af met wat tijm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 197; energie (kCal): 47; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 359,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:46
    A
  • Colombo van varkenshaasje met zoete aardappelen