Cold ramen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 eieren
- 200 g sugar snaps
- 1 kleine courgette
- 1/2 bussel lente-uitjes
- 300 g sobanoedels
- 4 kl zwarte sesamzaadjes
- 4 el water (voor de saus)
- 8 grote radijzen
- 6 el sojasaus (voor de saus)
- 1 el kristalsuiker (voor de saus)
- 4 el rijstazijn (voor de saus)
- 1 el geroosterde sesamwokolie (voor de saus)
- 3 cm gember (voor de saus)
Begin met koken
Bereidingstijd: 1 u
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
- Dompel de eieren voorzichtig in kokend water. Giet ze af na 6 min en laat ze in koud water schrikken.
- Kook de sugar snaps 2 min. in kokend water, giet ze af en laat ze in koud water schrikken. Snijd er eventueel een paar open.
- Snijd de radijzen met de mandoline in fijne plakjes. Snipper de lente-uitjes. Snijd de courgette met een dunschiller in lange slierten en snipper ze dan in fijne tagliatelle.
- Maak de saus: rasp de gember en pers het sap met de vingers. Meng met de andere ingrediënten.
- Meng de noedels, de saus en de lente-uitjes. Verdeel ze over 4 grote kommen en voeg de courgette, de radijzen en de sugar snaps toe. Pel de eieren, halveer ze en leg 1 ei in elke kom. Bestrooi met zwarte sesam en dien op.
Kooktip
suikererwten zijn wat ronder en vleziger dan sluimererwten. Je kunt ze ook vervangen door edamame. Japanners zijn dol op deze nog groene sojabonen met hun lichtzoute smaak, bijv. bij het aperitief.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Japans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht