Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
Delhaize logo
  • Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizoB

Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bruine champignons
  • 8 eieren
  • 10 cl room
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 4 ciabattina (voorgebakken en verpakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kastanje paddenstoelen | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabattina’s (zie verpakking).
    2. Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Snij ze in plakjes en bak ze 5 minuten in 2 eetlepels olie in een pan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
    3. Neem 4 ministoofpotjes en giet 2 eetlepels room in elk potje. Verdeel er de champignons over, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout en dek af.
    4. Zet de potjes in een grote schaal, giet er warm water in en zet 12 tot 15 minuten in de oven, afhankelijk van eigen smaak.
    5. Leg intussen de chorizoplakjes in een grote pan met antikleefbodem. Verwarm zachtjes en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat ze goudbruin bakken en vervolgens uitlekken op keukenpapier.
    6. Maak een salade met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
    7. Serveer de warme eitjes met de chorizochips, de ciabattina’s en de salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kastanje paddenstoelen | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar