Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groenten
Delhaize logo
  • Cocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groentenC

Cocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Cocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groentenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 ei
  • 2 rapen
  • 50 g extra fijne sperziebonen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 radijsjes
  • 1 stokbrood
  • 1/2 kaas ‘Délice’ Val-Dieu
  • 25 cl room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Bonen | Extra fijn | Verpakt
    200 gr
    12,45 €/kg
    €2,49
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)

    1. Snijd de geschilde rapen, de lente-uitjes en de sperzieboontjes in kleine stukjes. Fruit ze 5 min. in een braadpan, met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    2. Snijd 4 kleine sneetjes stokbrood in blokjes en verdeel ze over 4 vuurvaste potjes. Leg er de groenten bovenop en dan de kaas in blokjes. Giet er de room bij en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten.
    3. Voeg de eiwitten in de potjes toe (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Zet ze in een grote sauteerpan, giet warm water in de pan tot 2⁄3 van de hoogte van de potjes, dek af en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat gedurende 20 min. net onder het kookpunt pruttelen.
    4. Giet er voorzichtig de eidooiers bovenop, kruid met peper en werk af met radijsschijfjes. Dien meteen op, met de rest van het stokbrood.

    Tip: Restjes gebraden kip, gekookte groenten, kaas of iets anders? Recycleer ze in cocotte-eieren, het ideale ‘empty-the-fridge’-recept!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 526 kCal • Koolhydraten: 39 g • Vetten: 33 g • Eiwitten: 17 g • Vezels: 4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Cocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groentenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Bonen | Extra fijn | Verpakt
    200 gr
    12,45 €/kg
    €2,49
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05