Recept zoekresultatenCocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje
Delhaize logo
  • Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasjeA

Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Party,Kerst
Voorgerecht
Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasjeA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 450 g gepelde grijze garnalen
  • 3 eieren
  • 3 stronkjes witloof
  • 1,5 avocado's
  • 2 appels
  • 2 rode pompelmoezen
  • 1 komkommer
  • 100 g veldsla
  • 3 citroenen
  • 3 el olijfolie
  • 3 el griekse yoghurt (poor de cocktailsaus)
  • 3 el cognac (voor de cocktailsaus)
  • 1 blikje tomatenconcentraat van 70 g (voor de cocktailsaus)
  • 3 el ketchup (voor de cocktailsaus)
  • 6 el verse mayonaise(voor de cocktailsaus)
  • peper en zout (voor de cocktailsaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    Afhaling vanaf 27/01
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Appelen | Pink Lady
    850 gr
    3,28 €/kg
    €2,79
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 27/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe de eieren in een steelpan met kokend water en reken 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Dompel ze meteen in koud water. 2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
    2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
    3. Schil de pompelmoezen à vif en snijd ze in schijfjes. Snijd de appelen in kleine plakjes. Snipper de witloofstronkjes.
    4. Snijd de komkommer in 3 en snijd elk stuk vervolgens in 4 partjes. Rooster ze aan alle kanten in een hete grillpan. Snijd de avocado’s in 8 en de citroenen in 2; rooster ze ook.
    5. Pel de eieren. Verdeel de veldsla, de witloofstronkjes, de pompelmoezen, de avocado’s, de komkommer, de appelen en de citroenen over de borden. Besprenkel met een scheutje olijfolie, voeg de grijze garnalen en ½ zachtgekookt ei per persoon toe. Serveer en geef er de saus apart bij.

    Kooktip

    Week de gesnipperde witloofstronkjes 5 min. in koud water, laat ze dan uitlekken en drogen. Zo vermijd je dat ze zwart verkleuren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 413; energie (kCal): 99; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 414,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Party,Kerst
    Voorgerecht
    • Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasjeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    Afhaling vanaf 27/01
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Appelen | Pink Lady
    850 gr
    3,28 €/kg
    €2,79
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 27/01