• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje

door Sofie Dumont

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Voorgerecht
  • Dieet: Lactose vrij
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.
5/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 450 g gepelde grijze garnalen
  • 3 eieren
  • 3 stronkjes witloof
  • 1,5 avocado's
  • 2 appels
  • 2 rode pompelmoezen
  • 1 komkommer
  • 100 g veldsla
  • 3 citroenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 el griekse yoghurt (poor de cocktailsaus)
  • 3 el cognac (voor de cocktailsaus)
  • 1 blikje tomatenconcentraat van 70 g (voor de cocktailsaus)
  • 3 el ketchup (voor de cocktailsaus)
  • 6 el verse mayonaise(voor de cocktailsaus)
  • peper en zout (voor de cocktailsaus)
Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Doe de eieren in een steelpan met kokend water en reken 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Dompel ze meteen in koud water. 2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  3. Schil de pompelmoezen à vif en snijd ze in schijfjes. Snijd de appelen in kleine plakjes. Snipper de witloofstronkjes.
  4. Snijd de komkommer in 3 en snijd elk stuk vervolgens in 4 partjes. Rooster ze aan alle kanten in een hete grillpan. Snijd de avocado’s in 8 en de citroenen in 2; rooster ze ook.
  5. Pel de eieren. Verdeel de veldsla, de witloofstronkjes, de pompelmoezen, de avocado’s, de komkommer, de appelen en de citroenen over de borden. Besprenkel met een scheutje olijfolie, voeg de grijze garnalen en ½ zachtgekookt ei per persoon toe. Serveer en geef er de saus apart bij.

Kooktip

Week de gesnipperde witloofstronkjes 5 min. in koud water, laat ze dan uitlekken en drogen. Zo vermijd je dat ze zwart verkleuren.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst