Recept zoekresultatenCocktail met hardgekookte kwarteleieren
Delhaize logo
  • Cocktail met hardgekookte kwarteleierenA

Cocktail met hardgekookte kwarteleieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen,Communie
Lunch
Cocktail met hardgekookte kwarteleierenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 sneetjes pancetta
  • 1 hart van gemengde sla
  • 2 aardappelen
  • 4 kleine sneden brood
  • 16 kwarteleieren
  • 1 peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Laat de kwarteleieren gedurende 4 minuten koken in gezouten kokend water en laat ze vervolgens afkoelen in koud water. Kook de aardappelen in hun schil.
  2. Bak de pancetta knapperig aan in een antikleefpan zonder vetstof te gebruiken.
  3. Snij het brood in stukjes, kruid met peper en zout, voeg een vleugje olijfolie toe en laat het goudbruin worden in een oven op 200°C.
  4. Meng de mayonaise met de ketchup. Snij de sla in dunne reepjes, snij de ui in ringen, schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verwijder de schaal van de eieren en snij ze in twee.
  5. Meng alle ingrediënten in een slakom en verdeel de mengeling over 4 glazen. Serveer als voorgerecht of tijdens een brunch of buffet.

Kooktip

In de afdeling gevogelte zijn de kwarteleieren reeds voorgekookt! Handig!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 558; energie (kCal): 133; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 424,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen,Communie
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Cocktail met hardgekookte kwarteleierenA