Recept zoekresultatenCobia tandoori met wortelgroenten en mango
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 2 pastinaak
  • 4 paarse wortelen
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 25 cl lichte verse room
  • 25 cl warm water
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 rode peper
  • 600 g cobia
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stukje gember
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 afgestreken eetlepels tandoorispecerijen voor kip
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 3 eetlepels arachideolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min (+ 4 u marineren) + 2 x 10 min kooktijd

  1. Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
  2. Snij intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
  3. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.
  4. Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 eetlepel olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte chilipeper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
  6. Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.

Kooktip

Aarzel niet om een dagje eerder aan de marinade te beginnen want het zuur in de yoghurt maakt de vis extra zacht.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:51
  • Cobia tandoori met wortelgroenten en mango