Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenCobia tandoori met wortelgroenten en mango
Delhaize logo
Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Cobia tandoori met wortelgroenten en mango

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ui
  • peper
  • 3 el arachideolie
  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 afgestreken el tandoorispecerijen voor kip
  • 2 el citroensap
  • 1 stukje gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g cobia
  • 1 rode peper
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 25 cl warm water
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 4 paarse wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • peper
  • 3 el arachideolie
  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 afgestreken el tandoorispecerijen voor kip
  • 2 el citroensap
  • 1 stukje gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g cobia
  • 1 rode peper
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 25 cl warm water
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 niet al te rijpe mango

Begin met koken

: 25 min (+ 4 u marineren) + 2 x 10 min kooktijd
1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.
1
Snipper de helft van de ui fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal en voeg de yoghurt toe, het citroensap en de helft van de tandoorimix. Meng en wentel er de stukken cobia goed in. Dek af en laat minstens 4 u marineren, draai de stukken af en toe om.
2
Snijd intussen de wortelen en pastinaken in blokjes. Stoom of kook ze afzonderlijk gaar, maar zorg dat ze nog knapperig zijn. Leg ze meteen in koud water.
3
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
4
Neem de stukken cobia uit de marinade en dep ze droog. Verwarm 2 el arachideolie in een grote sauteuse (of wok) en bak de stukken 20 sec aan elke kant. Neem ze er uit, doe 1 el olie bij in de sauteuse en stoof er de gesnipperde rest van de ui in aan samen met de gehakte rode peper, de rest van de tandoorimix en de geperste look. Bestrooi na 2 min met de bloem, roer 30 sec, voeg dan het warme water en de room toe. Roer, doe er de groenten en mango bij en verwarm zacht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Laat de bereiding opwarmen tot net onder het kookpunt, doe er dan de stukken cobia bij en neem van het vuur. Laat 4 min afgedekt rusten.
6
Serveer meteen, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Dien op met een pilav van basmatirijst met amandelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Mix van Visfiletstukjes

Delhaize

Mix van Visfiletstukjes

2 × 500 gr

€13,98

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

450 gr

€2,49

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Geschoonde pastinaak

Delhaize

Geschoonde pastinaak

300 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€34,68