Recept zoekresultatenCobbler met peren en gember
Delhaize logo
  • Cobbler met peren en gember

Cobbler met peren en gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Cobbler met peren en gember

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 700 g peren, geschild, klokhuis verwijderd en doormidden gesneden
  • 12,5 cl melk
  • 1 mespunt zout
  • 1 noot boter
  • 1 ei
  • 120 g boter
  • 100 g griessuiker
  • 250 g bloem
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 stuk verse gember
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)

Begin met koken

  1. Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
  2. Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
  3. Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
  4. Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
  5. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
  6. Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
  7. Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
  8. Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven (voorverwarmd op th. 6 -180°C).
  9. Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Cobbler met peren en gember