Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenClafoutis met pladijs, bloemkool en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Clafoutis met pladijs, bloemkool en verse geitenkaasC

Clafoutis met pladijs, bloemkool en verse geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Clafoutis met pladijs, bloemkool en verse geitenkaasC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 400 g pladijsfilet
  • 8 eieren
  • 1/2 bloemkool
  • 4 takjes tijm
  • 125 g crottin van geitenkaas natuur Le Larry
  • 100 g parmigiano
  • 6 dl room
  • 120 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€7,35
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Fruit ze 10 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de olijfolie, de geriste tijm, peper en zout.
    2. Meng de bloem beetje bij beetje met de room. Roer er dan de eieren, de geraspte parmigiano, peper en zout onder.
    3. Leg de helft van de vis op de bodem van een grote ovenschaal en bedek hem met de helft van de bloemkool. Herhaal dezelfde stappen. Bestrooi met grofverkruimelde geitenkaas en giet er de room met eieren bovenop. Schuif 50 min. in de oven.
    4. Dien warm op met een slaatje.

    Tip: Restjes gekookte groenten in de koelkast? Gebruik ze gerust in plaats van de bloemkool.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 194 kcal - Vetten: 15,2 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 8,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Clafoutis met pladijs, bloemkool en verse geitenkaasC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€7,35
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65