Recept zoekresultatenClafoutis met courgettes en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Clafoutis met courgettes en pijnboompittenC

Clafoutis met courgettes en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Hoofdgerecht
Clafoutis met courgettes en pijnboompittenC

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 500 g kleine courgettes
  • 1/2 koffielepel zaatar
  • 30 g gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 100 g Manouri-kaas
  • 80 g bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter voor de vorm
  • 1 eetlepel olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + baktijd 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en stoof ze aan in een pan met olijfolie, zout, peper en de zataar, tot ze mals zijn geworden.
  3. Doe de melk, de bloem, de eieren en de gesmolten boter in een blender of mixer. Mix tot je een homogeen deeg krijgt.
  4. Beboter een gratineerschaal. Verdeelde courgettes erin en giet het deeg erover. Strooi vervolgens de verkruimelde Manouri-kaas en de pijnboompitten erover. Bak 40 min. in de oven.
  5. Dien warm of lauw op.

Kooktip

Je kunt ook restjes groenten gebruiken om deze clafoutis klaar te maken. Zo win je tijd, ontdek je nieuwe smaken en het is bovendien goed voor je portemonnee!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 720; energie (kCal): 173; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 393,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Clafoutis met courgettes en pijnboompittenC