Recept zoekresultatenClafoutis met courgettes en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Clafoutis met courgettes en pijnboompitten
    C
Clafoutis met courgettes en pijnboompittenC

Clafoutis met courgettes en pijnboompitten

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

5 porties
  • 500 g kleine courgettes
  • 20 g boter voor de vorm
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 25 cl melk
  • 80 g bloem
  • 100 g Manouri-kaas
  • 4 eieren
  • 45 g gesmolten boter
  • 1/2 kl zaatar
  • 1 e.l. olijfolie
  • 500 g kleine courgettes
  • 20 g boter voor de vorm
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 25 cl melk
  • 80 g bloem
  • 100 g Manouri-kaas
  • 4 eieren
  • 45 g gesmolten boter
  • 1/2 kl zaatar
  • 1 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 20 min + baktijd 40 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de courgettes in blokjes en stoof ze aan in een pan met de olijfolie, zout, peper en de zaatar, tot ze mals zijn geworden.
3
Doe de melk, de bloem, de eieren en de gesmolten boter in een blender of mixer. Mix tot je een homogeen deeg krijgt.
4
Beboter een gratineerschaal. Verdeel de courgettes erin en giet het deeg erover. Strooi vervolgens de verkruimelde Manouri-kaas en de pijnboompitten erover. Bak 40 min in de oven.
5
Dien warm of lauw op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de courgettes in blokjes en stoof ze aan in een pan met de olijfolie, zout, peper en de zaatar, tot ze mals zijn geworden.
3
Doe de melk, de bloem, de eieren en de gesmolten boter in een blender of mixer. Mix tot je een homogeen deeg krijgt.
4
Beboter een gratineerschaal. Verdeel de courgettes erin en giet het deeg erover. Strooi vervolgens de verkruimelde Manouri-kaas en de pijnboompitten erover. Bak 40 min in de oven.
5
Dien warm of lauw op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 720; energie (kCal): 173; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 393,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 720; energie (kCal): 173; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 393,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Epices | Za ater

Euroma

Epices | Za ater

65 gr

€4,89

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€18,64