Recept zoekresultatenCitroendressing
Delhaize logo
  • CitroendressingC

Citroendressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
CitroendressingC

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 6 citroenen bio (het sap)
  • 1/2 bio citroen (de schil)
  • 50 g bruine suiker
  • 3 dl olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 cl witte balsamicoazijn
  • 1/2 kl zout
  • 1/4 kl peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,09 €/kg
    €3,09
    S2014050800151530001
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Schil heel oppervlakkig de zeste van de citroen en snipper hem fijn.
    2. Pers het sap van de citroenen. Voeg de balsamicoazijn, het zout en de suiker toe aan het citroensap en meng goed. Voeg vervolgens de olijfolie, de peper, de zeste en de rozemarijn toe. Meng en breng verder op smaak.

    Kooktip

    • 1 portie =  20g (100 kcal)
    • Het recept voor 16 porties geeft je ongeveer 5 dl dressing.
    • Voor 16 porties heb je 1,5 dl citroensap nodig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1819; energie (kCal): 441; vetten (g): 43,9; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 9,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 0,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 189,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Bijgerechten
    • CitroendressingC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,09 €/kg
    €3,09
    S2014050800151530001
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000