Citroendressing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 16 Porties
- 6 citroenen bio (het sap)
- 1/2 bio citroen (de schil)
- 50 g bruine suiker
- 3 dl olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 5 cl witte balsamicoazijn
- 1/2 kl zout
- 1/4 kl peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F2020032400055500000
S2014050800151530001
F2021022500077600000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Schil heel oppervlakkig de zeste van de citroen en snipper hem fijn.
- Pers het sap van de citroenen. Voeg de balsamicoazijn, het zout en de suiker toe aan het citroensap en meng goed. Voeg vervolgens de olijfolie, de peper, de zeste en de rozemarijn toe. Meng en breng verder op smaak.
Kooktip
- 1 portie = 20g (100 kcal)
- Het recept voor 16 porties geeft je ongeveer 5 dl dressing.
- Voor 16 porties heb je 1,5 dl citroensap nodig.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1819; energie (kCal): 441; vetten (g): 43,9; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 9,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 0,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 189,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F2020032400055500000
S2014050800151530001
F2021022500077600000
Laad nog 2 producten