Recept zoekresultatenCitroen-chocoladetaartjes
Delhaize logo
  • Citroen-chocoladetaartjesD

Citroen-chocoladetaartjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Citroen-chocoladetaartjesD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 35 g cacaopoeder
  • 100 g boter op kamertemperatuur (voor de lemon curd)
  • 4 citrons non traités (pour la crème de citron)
  • 250 g suiker (voor de lemon curd)
  • 4 eieren (voor de lemon curd)
  • 25 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 75 g bloemsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 1 limoen (afwerking)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 2 u. 30 min. rusten + 25 min. in de oven

  1. Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en de cacao in een kom.
  2. Meng de boter met de poedersuiker en het amandelpoeder in een andere kom. Voeg het ei toe, roer goed en voeg dan het bloemmengsel toe. Meng tot een homogeen deeg en vorm er een bal van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 2u rusten in de koelkast.
  3. Spoel de citroenen voor de lemon curd. Trek zeste van 2 citroenen en pers de 4 vruchten uit.
  4. Zet een pannetje met het citroensap, de zeste, de boter en de suiker op een laag vuur. Klop de eieren los en voeg ze eraan toe. Klop stevig verder tot het mengsel indikt. Laat afkoelen en zet even apart.
  5. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit. Smeer de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Bekleed ze met het deeg en laat opnieuw 30 min in de koelkast rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Bedek de taartbodempjes met bakpapier en vul met bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak ze 20 à 25 min voor in de oven. Verwijder de bakparels 5 min voor het einde van de baktijd en bak nog 5 min verder.
  8. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en ontvorm. Vul ze met de lemon curd met behulp van een spatel of spuitzak.
  9. Werk af met kleine stukjes limoen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1244; energie (kCal): 298; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 34,7; suikers (g): 23,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 528,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Citroen-chocoladetaartjesD